Kövessen minket facebookon!
Kövessen minket pinteresten!
Hírlevél
Termékajánló
Kiemelt logisztikai partnerünk

Blog
2017.12.07 22:28

Íme a téli levendulás hygge! (Na jó, de mi az a hygge?)

Hygge. Tessék? Igen, idegenül hangzik: a hygge ugyanis egy dán szó. És, hogy mit takar? Filozófia, életmód, gyakorlati megvalósulása a jóllétnek, bensőségességnek, nyugalomnak, tudatos szépség-keresésnek, az egyszerűben való gyönyörködésnek.

A neten kutakodva találunk egyhetes programokat, melyet a hygge jegyében tölthetünk, de van téli, nyári hygge is. A közös bennük a kütyümentes társasági program (télen egy társasozós este, nyáron egy bringázás), a finom ízek (italok, saját sütésű ételek), és a hangulatos fények (nincsen hygge lampionok, gyertyák vagy naplemente nélkül). Hygge lehet minden, ami bensőségességet, kellemes érzéseket kelt: akár egy meleg takaró, egy családi beszélgetés vagy egy pillecukros forrócsoki is.

Nos, én kedvet kaptam, hogy elkészítsem a Kallavender & Co. levendulás hygge-jét, de nem is akárhogyan: minden évszakban más és más tervet kreálok majd!

Az őszi levendulás hygge után íme a téli, egyhetes projekt! Jól hangzik? Vágjon bele!

Hétfő

Húsok, krumpli, tészták, szaftok, sütik, töltelékek. A télen fogyasztott sok zsíros falat megterhelheti a gyomrot. Ilyenkor jól jön egy kis nyugtató, gyulladáscsökkentő gyógynövény, például a levendula. Mértékkel használva kiváló az íze: egy gyűszűnyi morzsolmányból készíttethet házi sajtot, vagy önthet levendulás ecetet, olajat a húsok mellé kínált salátára (keverjen a kedvenc olajába egy kis levendulavirágot, egy hét múlva szűrje át, és élvezze a remek ízt)!

Kedd

Rendezzen egy csendes estét – telefon, tévé, és mindenféle kütyü nélkül. Na jó, egy halk zene „maradhat”!  Takarózzon be, tegyen az asztalra egy kis befőttes üveget, szórjon bele levendulavirágot, és tegyen egy LED-es mécsest a közepébe (fő a biztonság, egy felügyelet nélkül hagyott mécses nagy bajt okozhat!)! Ugye, milyen békés?

Szerda

Nincs szebb egy téli havas tájnál! Öltözzön melegen, kenje be ajkait levendulás ápolóval, így még egy kiadósabb séta is belefér – utána pedig jöhet egy melengető, finom levendulás tea. A mély, pihentető alvás szinte garantált!

Csütörtök

A karácsonyi vásárok hangulata páratlan! Híva meg a barátait, fedezzék fel együtt a helyi kézműves kínálatot: biztosan lesz a portékák között egy levendulás csupor, dísz, keksz, szálas tea vagy egyéb finomság és szépség, ami megtetszik! (Ki mondta, hogy a levendula csak nyáron elérhető?)

Péntek

Egy szaunázás vagy egy masszíroztatás levendula illóolajjal és egyéb aromás kencékkel hangulatossá varázsolja nem csak a napját, de az egész hetet!

Szombat

Közeledik az ünnep, érdemes kézzel készített ajándékokról is gondoskodni: egy marék levendulából egyhamar készülhet finom házi szirup, de mutatós lehet a levendulás cukor is: egy üvegben rétegezzen levendula virágot és cukrot – zárja le az üveget, dekorálja kedve szerint, és mellékeljen hozzá egy kézzel írt receptet is, hogy a megajándékozott elkészíthesse élete legjobb levendulás vajas kekszét!

Vasárnap

Igazi hygge dolog kellemes élményt okozni másoknak. Készítsen illatos dobozt egy „ismeretlennek” – nem muszáj gyermeknek, lehet egy magányos kolléga, vagy egy idős ember a helyi otthonból. Tegyen bele különleges csokit vagy kekszet, illatpárnát, fürdősót vagy illóolajat, és írjon hozzá néhány kedves sort. Örömet okozni jó!

Webáruház készítés