Kövessen minket facebookon!
Kövessen minket pinteresten!
Hírlevél
Termékajánló
Kiemelt logisztikai partnerünk

Blog
2018.01.26 22:37

Nézzen levendulás filmeket!

Levendula. Az édes-keserű illatú virág nem csak a fotósokat és a festőket (költőket és regényírókat, divat- és kerttervezőket…) ihleti meg, hanem a filmeseket is. Összegyűjtöttem néhány alkotást, melynek így vagy úgy köze van a levendulához.

A Sweet lavender egy 1915-ös brit romantikus némafilm. A főhőst hívják Levendulának, de a filmnek kábé ennyi köze van a virághoz.

A 2015-ös, főként Thaiföldön forgatott Levendula című film egy romantikus akciódráma. A történet Bangkokban játszódik: itt él Isha, aki portrékat rajzol az utcán. Ayaan, az érte rajongó férfi rendszeresen meglepi őt egy csokor levendulával. Isha azonban azt hiszi, a virágokat új barátjától, Siddharth-tól kapja. A lány beleszeret Siddarth-ba, akit nem sokkal később meglőnek az utcán. Kalandos hetek következnek, melynek az lesz a vége, hogy a lány ugyan rájön, hogy Ayaan rajong érte, és ő küldözgeti a levendulát, viszont addigra mindkettejüket lelövik.

A 2000-es, szintén Levendula címet viselő film egy hong kongi romantikus alkotás. A levendula az aromaterapeuta tanár főhős, Athena elhunyt barátjának volt a kedvenc illata. A gyászoló nő élete egyik napról a másikra megváltozik, amikor egy Angel nevű angyal landol az erkélyén. Angel akkor térhet vissza a mennybe, ha elég szeretetet gyűjt. Ebben segíti őt Athena, aki befogadja őt. Amikor elég szeretetet gyűjtöttek össze, a nő elkíséri az angyalt utolsó útjára, és egy levendula csokrot is ad Angelnek, hogy azt vigye magával és adja oda elhunyt kedvesének, Andrew-nak. Angel visszatér a mennybe, de gondoskodik Athena-ról: elküldi Angelot, a földi férfit, aki az angyal hasonmása.

A Hölgyek levendulában egy 2004-es film. A történet 1936-ban játszódik. Ursula és Janet, a két korosodó nővér annak a kornak az asszonyai, akik átélték a két világháborút, a nyugati oldalon. Kimértek, műveltek, és elegánsak. Egy kis cornwalli halászfaluban élnek. A hatalmas vihar után sebesült, fiatal férfit találnak a házuk előtt, a tengerparton. Andrea felbukkanása felborítja a két nővér életét. A zsarnokoskodó Janet, a háborús özvegy valósággal kisajátítja az idegent, akibe a visszahúzódó, szerényebb Ursula beleszeret. A férfi egyébként lengyel hegedűművész, aki Amerikába szeretne menni. A helybéliek rossz szemmel nézik az események alakulását, különösen, amikor Andrea összebarátkozik a közelben vakációzó orosz nővel.

Bor, mámor, Provence. A 2006-os film Maxről, a bankárról szól. A férfi élete gyökeresen megváltozik, amikor Provence-ba utazik, ahol kastélyt és szőlőbirtokot örökölt nagybácsijától. Max maga sem tudja, mihez kezdjen: eladja-e a birtokot, vagy maradjon ott, és irányítsa azt. Megakad a szeme a közeli étteremtulajon, Fanny-n, de nem ez lesz a legnagyobb izgalom az ott töltött napok során: hirtelen felbukkan Christie, a nagybácsi törvénytelen lánya. Azonban nem ez az egyetlen rejtély a nagybácsi és a birtok életében.

Nagy visszatérésről szól A provence-i fűszeres is, melyet 2007-ben mutattak be. A harmincas évei elején járó Antoine sok idő után, apja betegségének hírére tér vissza Provence-i szülőfalujába, ahol kénytelen-kelletlen átveszi az öreg üzletét, ami egy lakókocsiba épített mozgó élelmiszerboltot és azzal állandó tanyáról-tanyára való vándorlást jelent. A nagyvárosban eltöltött évek után a falusi élet örömeit lassan felfedező férfi mogorvaságát a mellé sodródó életvidám Claire oldja, akinek gyönyörű mosolya nemcsak a vevőket csalogatja vissza, de a szerelem ígéretét is magában hordozza.

Webáruház készítés