Kövessen minket facebookon!
Kövessen minket pinteresten!
Hírlevél
Termékajánló
Kiemelt logisztikai partnerünk

Blog
2018.02.02 22:40

Levendulás fika? Egy próbát megér!

„Jössz fikázni?” Biztosan leverné a víz, ha egy barátja ezzel a kérdéssel indítaná a napot, ugye? Pedig a fika (svédül persze, és nem magyarul) egy igazán derűs dolog: egy jó beszélgetést jelent egy kávé és valami kis aprósüti mellett. A svédek mindig teremtenek alkalmat az együtt fikázásra. Barátokkal, munkatársakkal, házastárssal. Kávé helyett persze néha teát vagy valami meleget szürcsölnek, az édesség pedig lehet keksz, péksütemény vagy egy sajttorta. A lényeg a nyugalom, és a kütyümentes egymásra hangolódás.

Nem nagy kunszt, azt mondja? Hát, egyszer időt szakítani rá talán tényleg nem olyan nagy dolog. De a titka pont az, hogy – a svédek szerint – a fikázást rendszeresen be kell iktatni: így javítja a hangulatot, oldja a stresszt, és segít a nehezebb időszakok túlélésében.

A fika tehát egy életforma. Lényege a tudatosság, a másikra figyelés, az egyszerű dolgok élvezete, a meghittség.

Egy levendularajongó pedig duplán élvezheti a fikázás adta kellemes hangulatot. Hogyan?

Íme néhány tipp az ellazító, levendulás fikázáshoz!

  • Készítsen levendulás kekszet vagy csokit! Az étel elkészítése egy bensőséges rituálé, főleg, ha azt egy barátunknak, szerettünknek készítjük! (Levendulás receptkönyveinkben talál jó receptet!

  • Főzzön levendulás kávét, vagy egy levendula alapú teát! Ha egyikhez sincs kedve, ízesítse kávéját levendulás cukorral (daráljon össze egy adag cukrot egy leheletnyi morzsolt levendulával)!

  • A levendulás pillecukor elkészítése egyszerű, mégis nagyszerű a végeredmény!

  • Csepegtessen néhány csepp levendula illóolajat egy párologtatóba vagy egy illatkőre. Élvezze beszélgetés közben, ahogy körülöleli a finom virágillat!

  • A levendula ízén és illatán kívül a színe is gyógyító, nyugtató! A beszélgetés helyszínét kuckósítsa halványlila textilekkel – egy-két hívogató párna vagy egy puha pléd csodákra képes!
Webáruház készítés