Kövessen minket facebookon!
Kövessen minket pinteresten!
Hírlevél
Termékajánló
Kiemelt logisztikai partnerünk

Blog
2018.06.26 11:29

Íme a nyári levendulás hygge! (Na, jó, de mi az a hygge?)

A hygge egy dán szó… mit szó? Egy egész világ, egy életforma! Azoké, akik keresve keresik a kis örömöket, örülnek a hangulatos, bensőséges beszélgetéseknek, értékelik a finom ételeket, puha ruhákat, és nem feltétlenül fotózzák le, inkább mélységében élik meg a pillanatot.

A neten már számtalan hygge programot találunk: van nyári és téli, családos és egyedülálló, havi vagy heti hygge terv is. A Kallavender & Co. az őszi, téli, és tavaszi program után most egy egyhetes, nyári levendulás hygge programmal szeretne kedveskedni mindazoknak, akik szívesen kipróbálnák, milyen is ez a dán életérzés!

Levendulás hyggézésre fel!

Hétfő

Mindig csak a kapkodás, a felületes párbeszédek, a telefonon bepötyögött lényegre törő üzenetek… vessen véget a rohanásnak, és hetente egyszer hívjon meg egy szeretett családtagot vagy egy rég nem látott barátot. Kapcsolja ki a telefont, gyújtson meg egy levendulás illatgyertyát, főzzön le egy nyugtató levendulás teát, és teljes figyelmét és idejét szentelje a másiknak. Először talán nem lesz könnyű, de egy idő után már könnyebben megy a koncentrálás, a külvilág kizárása.

Kedd

A nyárban az (is) a jó, hogy hosszúak a nappalok, és munka után még belefér egy kis piknik, vagy egy nagy séta, esetleg bringatúra. Elő a kosárkával, bele egy kis elemózsiát –provence-i kenyérke sonkával, levendulás keksz, házi levendulás jeges tea, esetleg egy pohárka bogyós gyümölcs tejszínhabbal és levendulasziruppal… hmmm! A plédet se felejtse otthon!

Szerda

Esik az eső? Ez egy ilyen nyár, de sebaj, egy vérbeli hyggézőnek ez sem veszi el a kedvét a levendulázástól! Egy 100%-os levendula illóolajjal remek szaunaestet szervezhet, vagy ha nincs kedve kimozdulni, egy otthoni kádfürdő néhány csepp levendulával és egy levendulás illatgyertyával megidézheti a szép nyári napokat.

Csütörtök

Ki mondta, hogy a lekvárfőzés ódivatú? Mi biztos nem! Egy kis barack, eper vagy ribizli, és persze egy csipet (de tényleg csak annyi) levendulavirág (mi a franciát ajánljuk, bár az angol is jó, csak az sokkal intenzívebb), és persze néhány jóbarát, akik segítenek kavargatni – no meg persze enni… és indulhat is a gasztroeste!

Péntek

Munka után kapcsolódjon ki „levendulásan”: vegyen részt egy családias workshopon, és készítsen levendulás szappant, bonbont, vagy scrapbookot a legfrissebb nyári élményekből!

Szombat

Látogasson el egy levendulafesztiválra, vagy ha ilyen nincs a közelben, akkor egy hangulatos termelői piacra! Még pénzt sem kell költenie: élvezze a színek, ízek és illatok kavalkádját, a mosolygós emberek társaságát!

Vasárnap

Jó idő van? Irány a kert vagy a telek! Mit szólna egy nyári sütögetés a barátokkal? Kortyolgasson el egy levendulás rosé fröccsöt (egy kiskanál szárított levendulavirágot áztasson három napig a borban, majd szűrje le, ezt használja a fröccshöz), vagy ízesítse a grillhúsokat provance-i fűszersóval!

Webáruház készítés