Kövessen minket facebookon!
Kövessen minket pinteresten!
Hírlevél
Termékajánló
Kiemelt logisztikai partnerünk

Blog
2017.10.31 22:12

Ne legyen begyulladva! Van megoldás!

A Kallavender & Co. levendulás tönkölypárnáit kifejezetten női bajokra terveztük (ezért a hasi tájékra kényelmesen illeszkedő hosszúkás forma, és a nőies mintájú huzat), de természetesen bárki bármilyen fájdalomra - és álmatlanság esetén is - használhatja.

De, hogy mi is pontosan a tönkölypárna, hogyan lehet használni és tisztítani, megvehetik-e allergiások? Mindenre válaszolunk!

Íme a levendulás tönkölypárna kisokos!

Tönkölypelyva? Az meg mi?

A tönkölybúza egy ősi gabonafajta. Pelyvája kilencven százalékban kovasavból (azaz vízkötésű szilíciumdioxidból) áll. A kovasav a pelyva száradása során leválik, és szervezetünkbe kerülve kifejti görcsoldó, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatását.

Levendula és tönkölypelyva. Miért jó együtt?

A tönköly és a levendula külön-külön is nagyszerűen „működik”: nyugtat, csökkenti a gyulladást, enyhíti a fájdalmat. Legyen akár reumás, izületi vagy izomfájdalma, migrénes vagy menstruációs görcse, mindezekre a panaszokra segítség!

Hogyan használja a levendulás tönkölypárnát?

Pihenjen le és helyezze a párnát a fájdalmas területre (fül, nyak, has, vállak, térd)! Használat előtt fel is melegítheti: papírtörlőbe csavarva tegye húsz másodpercre mikrohullámú sütőbe. Nyugodtan el is alhat rajta, a tönkölypárna felveszi a test alakját, ráadásul a nyári napokon is kellemesen hűvös marad.

Meddig használható egy párna?

A tönkölypelyva 2-3 évig párologtatja a jótékony kovasavat, a levendula pedig tárolástól függően ugyaneddig biztosan illatos marad.

Hogyan fertőtlenítheti a párnát?

Magát a gyógynövénnyel töltött párnát nem szabad kimosni, mert tönkremegy és ráadásul, ha a pelyvában még megbújik egy mag is, ki is csírázhat az egész. Ezért érdemes csak a huzatot kimosni, a levendulát és a tönkölyt tartalmazó párnát pedig néhány percre sütőbe téve, vagy egy uzsonnás zacskóba csomagolva, nyolc órán át mélyhűtőben tartva fertőtleníthetjük.

Allergiás vagyok. Használhatom a párnát?

Igen, a levendulás tönkölypárnában nem telepednek meg az élősködők, ezért allergiások is nyugodtan használhatják!

Webáruház készítés