Kövessen minket facebookon!
Kövessen minket pinteresten!
Hírlevél
Termékajánló
Kiemelt logisztikai partnerünk

Blog
2018.03.02 22:56

5 tipp, hogy hogyan használja a levendulát álmatlanság ellen

Fogyasszon levendulás finomságokat estére! Felejtse el a „hat után már nem szabad enni” eszmét: téves. Ha késő délután eszik utoljára, a szervezete másnap reggelre már éhezni fog! Egy hét órakor elfogyasztott minőségi, de könnyű vacsora, és egy lefekvés előtt magához vett „utóvacsora” segít abban, hogy kibírja a következő reggeliig. Süssön teljes kiőrlésű, cukormentes levendulás kekszet, fogyasszon el belőle két-három szemet, majd igyon egy kis levendulás langyos tejet, vagy levendulás gyógyteát. Ha nem éhezik, de nem is terheli meg a gyomrát, jobbat fog aludni!

Vegyen egy levendulás láb/kádfürdőt!

Nem véletlenül van a fürdőzésnek évezredes hagyománya. Egy fürdés nem csak megtisztít, de ellazítja az izmokat, és javít a közérzeten is. Azaz: jó testnek-léleknek! Pláne, ha használja a levendulát – pont úgy, mint őseink, száz meg száz éven át! Levendulás fürdőgolyó, fürdősó, szappan vagy testvaj… biztosan megtalálja az Ön számára praktikus formát!

Csepegtessen levendula illóolajat a párnájára!

Az állatok elcsendesednek, az ég elsötétül – csak az ember nem veszi figyelembe, hogy eljött az este, ideje megnyugodni, pihenni! Kár, pedig nagy szükségünk van a regenerálódásra. Próbálja ki: időben kapcsolja ki a tévét, kapcsoljon minimális fényeket a hálószobában, fürödjön meg: lassuljon le! Lefekvés előtt pedig a párnája alá csepegtessen két csepp illóolajat. A levendula illóolaj nyugtat, ellazít, álomba repít.

A mély alvás záloga: a levendulás szemmaszk

Álmunkat sok dolog zavarhatja: egy kintről érkező zaj vagy a közvilágítás beszűrődő fénye éppen elég ahhoz, hogy az agy megéberedjen, kizökkenve a pihenés békés állapotából. A fények teljes kizárása érdekében szerezzen be egy jópofa szemmaszkot, ha lehet, levendulásat. Nem csak otthon, de buszon, repülőgépen töltött utazás során is nélkülözhetetlen lehet.

Tiszta gondolatok, szép álmok: jöhet a levendulás bedörzsölés!

Ki ne szenvedett volna már egy nehéz vacsora, vagy egy feszült beszélgetés okozta álmatlanságtól? Próbált már elaludni fej- vagy hasfájósan? Szinte lehetetlen. Fontos, hogy testi és lelki terheitől megszabadulva merüljön álomba. Ezért használja a levendulás bedörzsölést: egy kanálnyi tejbe vagy oliva olajba csepegtessen 100%-os levendula illóolajat, az így kapott bedörzsölőt pedig masszírozza be a halántékába, nyakára, mellkasára. A kence elkészítése és a lassú bedörzsölő mozdulatok máris enyhítik a feszültséget, a teljes regenerálódást pedig a levendula biztosítja.

Szép álmokat!

Webáruház készítés