Kövessen minket facebookon!
Kövessen minket pinteresten!
Hírlevél
Termékajánló
Kiemelt logisztikai partnerünk

Blog
2018.02.24 22:47

5 tipp, hogy hogyan alkalmazza a levendulát menstruációs fájdalmaira

Görcs, levertség, puffadás, derékba vagy lábakba sugárzó fájdalom. Ismerős, ugye? Majdnem minden nő életét megkeseríti az a bizonyos havi 4-5 nap. Ekkor se feledkezzen el kedvenc gyógynövényéről! Hiszen kívül-belül segít a levendula!

1) Vegyen egy forró levendulás lábfürdőt!

A Nagano Nursing College 2002-ben végzett kutatása szerint a levendula illóolaj lábvízben történő használata csökkenti a vajúdás alatti feszültséget. A vizsgált alanyok 10 perces levendula illóolajos, meleg lábfürdőt vettek, miközben EKG segítségével kísérték figyelemmel az állapotukat. A kísérletben résztvevők több mint felénél kialakult a nyugalmi állapot. (Forrás: www.vitalitas-magazin.hu)

2) Migrénes fejfájása van? Főzzön egy levendulás teát!

A nehéz napokat sokszor nem csak a hasi görcsök miatt nehéz elviselni. A hasfájás és levertség mellett sokszor érzünk elviselhetetlen fejfájást. A migrénes fájdalmak ellenszere lehet a levendulás tea. 1 liter vízzel forrázzon le 20 g szárított levendulát, 5 percig hagyja állni, majd édesítse mézzel. (Forrás: www.tihanyilevendulapalanta.hu)

3) Levendulás tönkölypárna - fél perc a mikróban, húsz percnyi melegség a hasra!

A levendula és a tönkölypelyva kiváló gyulladáscsökkentő hatással bír. A tönkölypárnát mikrózza fél percig, vagy tegye alacsony hőfokra beállított sütőbe, majd helyezze görcsölő hasára, hasogató derekára. Remek fájdalomcsökkentő, és nem csak menzesz idejére, de szülés után is nagyon ajánlott! (Forrás: www.kallavender.hu)

4) Néhány csepp levendula a párnára, és jöhet az enyhet adó álom!

A nehéz napokon talán a legnehezebb egy jót aludni. Sehogy sem jó: se ülve, se hason, se háton fekve. A levendulaolaj ebben is segíthet: öntsön néhány cseppet a párnájára, és lélegezze be az édes-keserű illatot. EEG kísérletek bizonyították, hogy belégzéssel az illóolaj komponensek eljutnak a központi idegrendszerbe, arra nyugtató hatással bírnak, sőt a bőrön keresztül  bemasszírozott olaj bejut a véráramba. (Forrás: www.levendulamagazin.hu)

5) Levendulás cukorka vagy keksz - a jobb közérzetért!

A levendula fogyasztása nem csak jó kedvre derít, de gyógyítja is a felpuffadt beleket, rossz gyomrot, amely szintén a női napok megkeserítője. A levendulás keksz pillanatok alatt kisül, a webshopunkban is kapható levendulás nyalóka vagy cukorka valódi levendulát tartalmaz, de ha ezek épp nincsenek elérhető közelségben, cseppentsünk egyet egy 100%-os illóolajból egy kockacukorra! (Forrás: www.kallavender.hu)

Webáruház készítés