Kövessen minket facebookon!
Kövessen minket pinteresten!
Hírlevél
Termékajánló
Kiemelt logisztikai partnerünk

Blog
2018.03.03 23:00

5 ok, amiért érdemes levendulát tartani kisgyermekes családban

Serke? Tetű? Levendulát rá! Hosszú hajú kislányok – és édesanyjuk - rémálma a serke és a belőle kikelő tetű. Megelőzésre és kezelésre is jó a levendula. Ha már beköltöztek a tetvek, fél liter olivaolajba cseppentsen 15-15-15 csepp levendula-, teafa-, és eukaliptusz illóolajat! Hajmosás után a megtörölt, de még nedves hajon oszlassa szét ezt a keveréket, jól dörzsölje be, és húzzon 1-2 órára úszósapkát a gyermek fejére. Ezután tetűfésűvel könnyedén lehúzható a serke a hajszálakról, és a tetveket is ki lehet fésülni. Végül 5%-os almaecetes vízzel öblítse le az olajat a hajról. (A kezelést ismételje 4-5 hétig, háromnaponta.) Megelőzésképpen tegyen egy tenyérnyi samponba 2-2-2 csepp levendula, teafa és eukaliptusz illóolajat, és ezzel mossa meg a gyermek haját, vagy cseppentsen a tenyerébe ugyanennyit az olajokból, és szárazon dörzsölje a gyermek hajába! (A teljes cikk itt olvasható: http://drszokehenrik.hu/hu/blog/fejtetvess%C3%A9g)

Cipő szagtalanítás? Lábgomba? Megoldja a levendula!

A rendszeresen sportoló, uszodába járó srácok sokszor hazahoznak ezt-azt: és itt nem csak az ötös osztályzatra gondolunk. Egy pár - biológiai fegyvernek minősülő – cipő a táskában, gombás körmök a zokniban. A levendula ezekre is megoldást nyújthat: helyezzen egy illóolajjal megnedvesített vattapamacsot a kiskamasz srácai cipőjébe, vagy szórjon a cipőbe egy tasak szódabikarbónát, és cseppentsen rá a 100%-os levendula illóolajból 4-5-öt. Reggel vegye ki a vattát, vagy rázza ki a szódabikarbónát! A lábgombát kitartóan és rendszeresen kenegesse olivaolajba csepegtetett levendula és teafa illóolajjal! A levendula illóolaj ugyanis a makacsul ragaszkodó gomba sejtfalait illetve a sejtszervecskék körüli hártyákat roncsolja hatékonyan. (Forrás: http://twice.hu/eletmod/levendulaolaj-labgomba-elleni-csodaszer)

Eldugult orr, fájó fül? Jól jön egy levendulás melegítőpárna!

Nem láttunk még olyan anyukát, aki bölcsis vagy óvodás korú gyermeket nevel, és örömmel gondolna az év hidegebb felére. Egy hét a kis társakkal, két hét otthon: ez az őszi-téli szezon programja. Ha senki más, a levendula ebben az időszakban is hű jó barát. Szerezzen be egy levendulás tönkölypárnát: fél percig melegítve a mikróban remekül tartja a meleget, és enyhíti a fej- fülfájást, és segít az eldugult orron is. A levendula nyugtat, a tönköly gyulladást csökkent, így hát egy ilyen párnácska remek beruházás megfázásos betegségek idején.

Fogfájás az éjszaka közepén, vasárnap, vagy éppen az erdei iskolában? Gyorsan, elő a levendulával!

Ha a váratlanul ránk törő fájdalmak versenyeznének, akkor a migrén, a mestruációs görcs, vagy a fogfájás győzne, az biztos. Egy hasogató fogfájástól szenvedő gyereket vigasztalva néha azt sem tudjuk, mit tegyünk. Pláne, ha egy „lehetetlen helyen” vagy időpontban jelentkezik a fájdalom. A levendula ecetben megfőzve vagy beáztatva adhat enyhülést addig, amíg nem szerzünk gyógyszert, vagy nem jutunk el a fogorvosi székbe. (A teljes cikkért kattintson ide: http://napidoktor.hu/termeszetesen/nem-fog-fajni-gyogynovenyt-a-fogfajasra/)

Szorongás, idegi eredetű hasfájás? Nyugalom, van megoldás!

Főleg alsós kislányok szenvednek ideges eredetű hasfájástól. A sok előírásnak megfelelni akarás, a napi stressz gyakran testi tüneteket okoz: álmatlanságot, hasfájást, felfúvódást, étvágytalanságot. A szorongó, nem evő gyermeket megnyugtathatjuk levendulával: adjunk neki esténként egy kockacukrot, melyre cseppentsünk két csepp (ellenőrzött eredetű, 100%-os, gyógyszerkönyvi minőségű) levendula illóolajat. Egy mézzel édesített levendula tea is jól jöhet: hogy ne legyen túl keserű az innivaló, válasszunk olyan teát, melyben nem csak levendula, hanem más gyógynövények is vannak. (Forrás: http://evgyogynovenye.hu/levendula)

Webáruház készítés